Jos


Na 5 jaar geen rugklachten meer en 10 kilo afgevallen.

Mijn naam is Jos, werkzaam als manager in een bouwbedrijf.
Veel zitten, veel auto rijden, lange dagen. Een leuke uitdagende baan, iedere dag anders.
In de spaarzame vrije momenten rijd ik motor, en wandel ik bij voorkeur in de Ardennen.
Ik merkte dat ik door te weinig beweging teveel beperkingen kreeg, het gewicht nam toe en veel pijn in de rug.
Omdat ik sporten in een sportschool verre van aangenaam vind maar ik mij wel realiseer dat meer bewegen en sporten een oplossing van mijn problemen zou kunnen zijn heb ik contact gezocht met Rutger Jan.
In een persoonlijk gesprek zijn we snel tot zaken gekomen, ik wist zeker

dat Rutger Jan mij goed op weg zou kunnen helpen.
Als tweede maar niet minder belangrijke reden zorgde het strakke schema en de ontmoetingen met Rutger Jan ervoor dat ik geen excuus had om “maar niet te gaan” een ervaring die ik bij een eerder abonnement met de sportschool wel had.

Ik heb mijn streefgewicht bereikt en ben dus een kilo of tien kwijt. Mijn conditie is veel beter geworden, ik beweeg veel gemakkelijker en niet minder belangrijk de pijn in de rug is na vijf jaar verdwenen. Ik ging zelfs naar de trainingen uitkijken ik denk omdat de vorderingen zichtbaar/merkbaar werden.
Als je zelfstandig oefeningen doet is de kans groot dat de verkeerde bewegingen worden gemaakt of bepaalde spieren teveel worden belast waardoor blessures gaan ontstaan.
Rutger Jan heeft de belastbaarheid goed bewaakt, ik heb geen blessures gehad.
Omdat met name is gezocht naar een verantwoord en gevarieerd eetpatroon is het afvallen reuze meegevallen.
Het heeft weinig extra inspanning gevergd.
Rutger Jan is gedreven, serieus en deskundig en heeft op verantwoorde wijze het maximale uit mijzelf gehaald. Ik kan om die reden Rutger Jan dan ook zeker aanbevelen.
Ik ben overtuigd dat het mij gaat lukken om op koers te blijven, ik heb gemerkt dat ik met meer bewegen in alle opzichten beter kan functioneren.

Rutger Jan dank voor de tomeloze inzet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *