Alex “Rutger heeft iets voor elkaar gekregen wat ik alleen niet had kunnen waarmaken!”

Mijn naam is Alex, 34 jaar oud, en voor ongeveer 24 jaar heb ik te maken met zwaar overgewicht. Tot aan ongeveer mijn 10de levensjaar had ik te kampen met zwaar ondergewicht als gevolg van een infectie aan mijn amandelen die het mij onmogelijk maakte om correct te kunnen eten. Na een operatieve ingreep is dit probleem verholpen en ben ik sindsdien eigenlijk niet meer gestopt met in overvloed te genieten van eten en drinken.

Meeste mensen zullen altijd kiezen om mager te zijn in plaats van te zwaar. In mijn geval wist ik zeker dat ik nooit meer mager wou zijn, omdat het alleen maar nare herinneringen met zich meebracht van dokter bezoeken, maagkrampen, dagelijks braken en uitgeput zijn.

Op de leeftijd van 33 had ik mijn hoogste gewicht behaald, namelijk 136 kg op een lengte van 1m80. De meeste mensen zullen schrikken van deze cijfers, maar eigenlijk vond ik het wel allemaal goed zo. Ik heb nooit stil gestaan bij mijn gewicht. Eigenlijk heb ik heel leven aanvaard als het zij zo en mijn levensstijl erop aangepast. Iedereen in mijn omgeving aanvaarde dit ook van me en ik heb ook nooit zware kritiek of opmerkingen ontvangen hierover omdat ik de al de facetten van mijn privéleven en professionele carrière heb kunnen invullen zonder dat mijn overgewicht hiervoor problemen gaf.

Door een samenloop van omstandigheden in November 2016 heb ik letterlijk van de ene dag op de andere besloten om Anytime Fitness in Sittard binnen te lopen voor Personal Training m.b.t. gewichtsverlies.

Een exact doel had ik me niet gesteld. Wat ik graag wou bereiken is een gewichtsverlies zodat ik mijn werk makkelijker kon uitvoeren.

Op 8 maanden tijd;

  • 20 kg afgevallen
  • 14 kg minder vet
  • 6% minder vet
  • 63 cm2 minder visceraal vet
  • Mijn buikomvang is 12 cm afgenomen
  • Mijn fitheid is een stuk verbeterd ondanks dat ik een zware roker ben.

De training sessies zijn leuk en ook gepersonaliseerd. Tijdens het intakegesprek wordt duidelijk afgesproken wat je wilt bereiken en wat mogelijk is in je wens. De trainingen worden hier ook correct op afgestemd. Qua moeilijkheidsgraad kan ik zeggen dat de work-outs in de regel goed te volgen zijn, maar er zijn wel momenten waar het even doorbijten is. Maar ja no pain, no gain! 

Rutger heeft mij een voedingsschema opgesteld met als kern punten wat ik graag eet en wat ik kan eten. Dit laatste was vooral belangrijk omdat ik voedselallergieën heb. Ik heb nog altijd veel dingen kunnen blijven eten die ik voor het dieet ook at en daarom was het dieet ook goed te volgen. Het grote verschil is natuurlijk de portie controle en als gevolg daarvan de calorische waarden. Veelal kan je tijdens het diëten bepaalde dingen onbewust eten die toch eigenlijk niet goed zijn voor je dieet. Rutger heeft een uitgebreide kennis van voeding en kan hier heel adequaat in sturen. Dit vergroot de kans van slagen van je dieet en maakt het des te aantrekkelijker om blijven door te gaan.

Ik kan Rutger voor de volle 100% aanraden. Gebaseerd op mijn eigen ervaring heeft hij iets voor elkaar gekregen wat ik alleen in letterlijk 20 jaar niet heb kunnen waarmaken. Hij kan zich goed inleven in de persoon wat tegenover hem staat en je hebt nooit een dokter-patiënt gevoel. 

Voor mij zijn de Personal Training-sessies nog niet ten einde. Het belangrijkste voor mij is dat ik niet in oude gewoontes terug val wanneer de PT-sessies zullen eindigen.

Ik kijk nu heel anders tegen voeding aan. Ik heb een grotere gewaarwording van wat gezond en ongezond is om te eten. Ik maak betere keuzes wanneer ik eten koop of ga uit eten. Ook beweging is een belangrijker deel van mij leven geworden. Ik hou nu nauwkeurig bij hoeveel calorieën ik eet en verbrand per dag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *