Chorizo met quinoa, erwten & tomaten

Dit keer een gerecht met Quinoa (spreek uit als ‘Kienowa’) uit het boek Koken met Quinoa.

Quinoa is een graansoort afkomstig van een plant uit het Andesgebergte in Zuid-Amerika.

Het staat bekend om zijn hoge voedingswaarde vandaar dat het nu ook een plek heeft in de schijf van 5.

Er zit veel eiwit in, mineralen koper, magnesium, ijzer, Vitamine E, B6 en is glutenvrij.

Je kunt Quinoa gebruiken als hoofdmaaltijd ipv rijst, couscous of pasta.

Dit gerecht is voor 4 personen.

Benodigdheden;

  • 3 chorizo worsten (mag je vervangen voor kip of garnalen*)
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl paprikapoeder
  • 400 g cherrytomaten uit blik, incl sap
  • 340 g quinoa, afgespoeld en uitgelekt
  • 7,2 dl heet water
  • Peper & zout
  • 300 g diepvrieserwten
  • 3 el vers gehakte bladpeterselie
  • 2 el fijn geknipt bieslook

Bereiding;

Snijd de chorizo in de lengte, in kwarten en dan in stukken.

Verhit 1 el olijfolie in een diepe koekenpan en bak de chorizo goudbruin.

Haal de chorizo uit de pan en fruit de ui met nog 1 el olijfolie.

Roer de geperste knoflook erdoorheen. Bak tot de knoflook geurig is.

Voeg de paprikapoeder, cherrytomaten, quinoa, water, peper & zout toe.

Laat het geheel 10 minuten sudderen met de deksel op de pan.

Roer na 10 minuten de erwten, peterselie, bieslook en de chorizo erdoorheen.

Laat het mengsel 8 tot 10 minuten sudderen.

Eet je *garnalen ivp chorizo?  Laat ze dan op het laatst 1 minuut mee sudderen.

Daarna kun je het gerecht opdienen.

 

Eet smakelijk!

 

Per portie (300 gram) 468 kcal Koolhydraten 39 g, Eiwit 11 g, Vet 25 g Vezels 1,2 g

Bron; Patten R. (2013) Koken met Quinoa. Utrecht, Nederland; Veltman Uitgevers

 

Rutger Jan Oost

Vitaliteitstherapeut & Personal Trainer Sittard

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *