Ketjap groente met kip en rijst

Hier een lekker simpel hoofdgerecht voor 4 personen. De bereidingstijd is ongeveer 20 minuten.

Benodigdheden

  • 350 g broccoliroosjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 bosuien, in ringen gesneden
  • 400 g kipfilet, in dunne plakjes gesneden (100 g pp)
  • 4 eetlepels Ketjap Manis
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 g zilvervliesrijst ongekookt (75 g per persoon)
  • 100 g pinda’s (25 g per persoon)

Bereidingswijze

Meng 1 eetlepel ketjap manis met de knoflook en marineer hierin de kipfllet 10 minuten.

Breng 500 ml water aan de kook. Kook de broccoli roosjes 3 minuten.

Giet de broccoli roosjes af en spoel af met koud water.

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking

Verhit de 1 eetlepel (olijf)olie in een wok. Bak op middelhoge temperatuur de kipfilet in 8 minuten gaar.

Voeg de broccoliroosjes toe en bak deze 3 minuten mee tot ze gaar zijn.

Voeg de overgebleven ketjap manies, gemberpoeder, sambal, pinda’s toe.

Bestrooi met bosui en serveer met de rijst.

Per maaltijd van 714 g 651 kcal, koolhydraten 135 g, eiwit 51 g, vet 17,7 g, vezels 5,9 g.

Probeer het gerecht uit. Vond je het lekker? Like, share en laat een reactie achter.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *