Kip Mexicana

Nog geen idee wat je dit weekend gaat eten? Wacht dacht je van Kip Mexicana? Een heerlijk recept met Quinoa.

Quinoa is een graan met een hoog eiwitgehalte en boordevol vitaminen. Je kunt het als alternatief gebruiken ipv pasta of rijst. Het is glutenvrij en een handig voedingsmiddel voor vegetariërs en veganisten die aan hun eiwitbehoefte willen voldoen. Dit gerecht is voor 4 personen en komt uit het boek “Koken met Quinoa” van auteur Rena Patten. Een aanrader als je meer verschillende gerechten wil uitproberen met Quinoa.

Benodigdheden;

  • 2 EL Olijfolie
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 800 g kippendijen, in blokjes
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el paprikapoeder,
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 rode & 1 groene paprika in stukjes
  • 400 g tomatenblokjes uit blik, met sap
  • 170 g quinoa, afgespoeld & uitgelekt
  • 800 g rode kidneybonen, afgespoeld & uitgelekt
  • 3,75 dl heet water
  • 1-2 avocado’s
  • Citroensap
  • Zure room of Griekse yoghurt
  • Vers gehakte koriander

Bereiding;

Verhit 2 el olijfolie in de pan en fruit de uien hierin. Bak de kipblokjes 3-5 minuten mee. Roer de knoflook, oregano, komijn, paprikapoeder en chilipoeder erdoor en bak deze 30 seconden mee. Roer de paprika’s en tomaten met sap erdoor. Laat het mengsel afgedekt 10 minuten sudderen. Voeg de Quinoa, bonen en het water toe. Roer goed. Breng alles aan de kook. Laat afgedekt 15 minuten sudderen tot de quinoa en kip gaar zijn. Roer af en toe.

Serveer het gerecht met plakken avocado (besprenkel met citroensap tegen verkleuren). Een schep zure room of Griekse yoghurt en gehakte koriander.

Per portie (600 gram) 684 kcal, 65 g koolhydraten, 56,2 g eiwit, 17 g vet.

Lekker recept? Like en share hem dan 😉 Eet smakelijk.

Bron; koken met Quinoa Rena Patten

 

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *