Kip met erwten en tomaten

Inspiratie nodig voor een gezond en lekker recept?

Probeer dan dit recept met quinoa.

Kip met erwten en tomaten

Benodigdheden;

  • 4 kipfilets
  • 2 EL Olijfolie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1tl paprikapoeder
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 340 g quinoa, afgespoeld & uitgelekt
  • 7,2 dl heet water
  • 300 g diepvrieserwten
  • 3 el vers gehakte bladpeterselie
  • 2 el fijn geknipt bieslook

Bereiding

Snijd de kipfilet in stukken. Bak de kipfilet in een grote diepe koekenpan met de olie.
Als de kip gaar is haal hem dan uit de pan en leg hem even weg op een bord.

Fruit de ui met nieuwe olie. Roer de knoflook erdoor en bak hem tot hij geurig is.
Voeg de paprikapoeder, tomatenblokjes, quinoa, het water, zout en peper toe.
Laat het mengsel 10 minuten sudderen met de deksel op de pan.

Roer de erwten, peterselie, het bieslook en kipfilet erdoor. Laat 8-10 minuten sudderen.

Smakelijk eten!

Kcal 394 KH 31 g Eiwit 36 g Vet 13 g

Wat is Quinoa?

Quinoa (spreek uit als ‘kienowa’) is een zaad, maar wordt gegeten als een graan en is afkomstige van een plant uit het Zuid-Amerikaanse Andesgebergte. Het graan bestaat al meer dan vijfduizendjaar. Het zit vol met eiwit, vezels, vitamines en mineralen. Aangezien Quinoa geen gluten bevat is het eetbaar voor mensen met coeliakie. Deze mensen kunnen gluten uit voedsel minder goed verdragen. Ook voor veganisten en vegetariërs is Quinoa een manier om voldoende eiwit binnen te krijgen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *