Lekker ontbijten met Boekweitflensjes

Eet jij ook altijd hetzelfde ontbijt? Geen idee wat je moet eten ’s ochtends?

Tijd voor variatie! Wat dacht je van lekkere boekweit flensjes?

Boekweit is gluten vrij. Handig voor mensen met coeliakie / glutenallergie.

Wat heb je nodig?

  • 100 g boekweitmeel te koop bij de supermarkt
  • 1 ei
  • 150 ml water
  • Olijf- of kokosolie
  • Zout
  • 1 tl kaneel (optioneel)
  • 1 tl koekkruiden (optioneel)

Bereiding

Doe het meel met een snufje zout in een kom. Breek het ei erboven en maak een dun vloeibaar beslag. Laat het beslag 10 minuten rusten zodat de flensjes minder snel breken. Bak de flensjes in kokos- of olijfolie. Gebruik ze als wraps met diverse vullingen (kip, pastrami, guacamole of zalm met sla. Ook lekker met stukjes fruit, kaneel en kokos. Of gewoon als flensjes met honing of agavesiroop.

Probeer het uit en laat weten wat je er van vond!

Per 100 gram; 342 Kcal KH 23,7 g, Eiwit 5,3 g, Vet 4,1 g

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *