Gezond recept Kip Mexicana

Kip Mexicana

Op zoek naar een gezond recept met groente, vezels en veel eiwit?

Wat dacht je van Kip Mexicana?

Een lekker recept voor 4 personen met Quinoa, het gezonde graan uit het Zuid-Amerikaanse Andesgebergte.

Benodigdheden

  • 3 el olijfolie
  • 2 middelgrote rode uien
  • 800 g kippendijen, in blokjes (Veganistisch? laat de kip weg)
  • 3-4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el paprika poeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 rode & 1 groene paprika
  • 400 g tomatenblokjes in blik met sap
  • 170 g quinoa
  • 800 g kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 3,75 dl heet water

Garnering

  • 1-2 avocado’s
  • Citroensap
  • Zure room of griekse yoghurt
  • Vers gehakte koriander

Verhit de olijf olie in een grote koekenpan. Fruit de uien. Bak de blokjes kip 3-5 minuten mee tot ze dichtgeschroeid zijn.

Roer de knoflook, oregano, komijn, het paprikapoeder en chilipoeder erdoor en bak die 30 seconden mee tot ze geurig zijn.

Roer de paprika’s, tomaten met sap erdoor. Laat het mengsel afgedekt 10 minuten sudderen.

Voeg de quinoa, bonen en het water toe. Roer goed, breng alles weer aan de kook en laat het afgedekt 15 minuten sudderen. Roer af en toe.

Besprenkel de avocado met citroensap. Serveer het gerecht met plakken avocado, een schep zure room of yoghurt en gehakte koriander.

Smakelijk eten. Laat even weten via een reactie hoe je het gerecht vond smaken 🙂

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *